Arrangerte inspirerende forskningsseminar
For tredje gang arrangerte institutt for psykologi sitt End-of-Term Research Seminar, og det ble gjennomført både fysisk og på nett. I løpet av arrangementet 18. juni presenterte forskere fra instituttet utvalgte forskningsprosjekter for kollegaer og studenter.
Publisert i Nyheter Onsdag 24. juli, 2024 - 13:09 | sist oppdatert Onsdag 24. juli, 2024 - 13:22
Tanken bak arrangementet er å gi deltakerne innsikt i forskningen som foregår ved instituttet, og skape muligheter for samarbeid og ideutveksling mellom forskergrupper, ansatte og studenter. Det er fem aktive forskergrupper ved institutt for psykologi, og under seminaret fikk de 30 minutter hver til å presentere sine prosjekter, fremtidige planer og forskningsresultater.
Målet er å inspirere til videre forskning og utvikling av nye prosjekter, gjerne på tvers av forskergrupper og institutter ved ONH. Jeg håper også at studentene som har meldt seg på, lar seg inspirere av det vi driver med. Etter seminaret sitter de forhåpentligvis igjen med ideer til sine bachelor- eller masteroppgaver, forteller professor ved Oslo Nye Høyskole, Camilla Lindvall Dahlgren, en av arrangørene av arrangementet.
Seminaret ble holdt i slutten av vårsemesteret i studieåret 2023/2024, og alle ansatte og studenter ble invitert. Det var mange som meldte sin interesse for seminaret i forkant av seminaret, noe som nok viser til at programmet vekket nysgjerrigheten hos flere.
Program
- Først ut var Magnus Heim Blystad som fortalte om forskningen som han og Johanna Blomster Lyshol driver med i "the Emotions and Empathy Lab".
- Så var det Line Wisting og Camilla Lindvall Dahlgren som snakket om to forskningsprosjekter innen spiseforstyrrelser - en prevalensstudie hos ungdommer i Norge, og et pågående forebyggende prosjekt som heter Body Project.
- Etter lunsjen snakket John Blenkinsopp om hybridløsninger i arbeidslivet, og hvordan teknologi, hjem og helse henger sammen.
- Kjersti Nesje fortalte om et pågående prosjekt som hun og Kristin Kloster arbeider med, der de undersøker fleksibel undervisning hos våre egne masterstudenter.
- Og sist ut var Erik Carlquist og Joshua Phelps som presenterte en kritisk analyse av Helsedirektoratets kampanje "Bare du".
Camilla Lindvall Dahlgren sier hun er svært fornøyd med seminaret.
Både forelesere og publikum virker fornøyde med seminaret, og syntes programmet var både relevant og spennende. Dette merket vi også på engasjementet fra publikum, som deltok aktivt, stile spørsmål og kom med kommentarer, så det var herlig å se, forteller hun.
Håpet er at seminarer som dette skal inspirere til mer forskningsaktivitet, også blant studentene, ved høyskolen i tiden som kommer.
Jeg håper vi kan få til flere samarbeid på tvers av forskergrupper og institutter fremover, og det hadde vært fantastisk om flere av studentene våre deltar i forskningsprosjektene ved ONH, sier hun.